Informatiekantoren

In Salviac is een klein toeristenkantoor waar goede, uitgebreide informatie te verkrijgen is.
In Gourdon is een groot kantoor voor toeristen met veel informatie en brochures over de omgeving.
De wegwijzers naar het kantoor zijn duidelijk en het is gelegen in het historische centrum.

Supermarkten
In de plaatsjes in de omgeving zijn kleine supermarkten te vinden (bv. in Daglan). Hier kunt u ook vers brood van de bakker kopen. De grote supermarkten zijn te vinden in Gourdon. De Intermarche en de Champion zijn grote winkels
en 7 dagen per week geopend (op zondag tot 11.30 in de zomermaanden). Deze ketens verkopen levensmiddelen
maar ook een algemeen assortiment aan huishoudelijke spullen en bv. kleding of tuingereedschap.
Hou er rekening mee dat tussen 12.00 en 15.00 de winkels gewoon dicht zijn! Dan rusten de Fransen en eten alvast warm. Dit geldt met name voor kleine winkels, de Supermarch├ę is open van 9.00-19.30 en op zondag gesloten.

Maison Les Bois ligt in een prachtige omgeving en er zijn tal van activiteiten te ondernemen.
We geven u een paar tips:

Wandelen
het heuvelachtige landschap leent zich uitstekend om mooie wandelingen te maken. Gewoon om de omgeving te verkennnen en voor de echte wandelaars zijn er routes langs de weg aangegeven. Van een rondje om tot een flinke wandeling van een paar uur.

Vissen
In de omgeving zijn er gecultiveerde water gebieden waar u tegen betaling kunt gaan vissen. Deze terreinen zijn voorzien van de mogelijkheid tot eten en drinken en toiletten. Natuurlijk is de rivier de Dordogne de echte uitdaging
voor vissers. U heeft wel een visvergunning nodig, die verkrijgbaar is bij een plaatselijk postkantoor.

Kano├źn
Langs de rivier de Dordogne kunt u op diverse plaatsen een kano huren. U wordt dan naar keuze op een bepaald punt van de route afgezet, waarna u tot het afgesproken punt vaart. Deze tochten zijn goed te doen, want u vaart stroomafwaarts met de rivier mee. U vaart langs prachtige oudheidkundige bouwwerken en kunt genieten van het natuurschoon van de rivier.

Mountainbiken/fietsen
U kunt zelf fietsen meenemen, en in Gourdon is de mogelijkheid om een fiets te huren. In de hele omgeving zijn prachtige routes om rustig te touren en voor de avonturier zijn de heuvelafdalingen zeker een uitdaging.


 

omgeving

omgeving

omgeving