De tuinen van Marqueyssac

Een 5-sterren attractie om met het hele gezin naar toe te gaan!

Dit kasteel met zijn prachtige tuinen is op zo'n 25 minuten rij-afstand van Maison Les Bois gelegen in Vezal. De aangelegde paden voeren langs prachtig gevormde buxus bomen, siertuinen, door bossen, langs cabannes en speelplekken voor de kinderen. Een van de hoogtepunten is wel 'de Belvedere'. Een groot balkon dat 130 meter boven de rivier de Dordogne ligt, en 270 graden in de rondte uitzicht biedt op de vallei, de rivier de Dordogne, Castelnaud, Fayrac en Beynac.


Marqueyssac Marqueyssac

Het park stamt uit de 17e eeuw en is na jaren renoveren geopend voor het publiek. In de zomermaanden juli en augustus is er op iedere donderdag een speciale avond van zonsondergang tot middernacht waarbij er in de tuin allemaal kaarsjes branden en live muziek gespeeld wordt. Heel bijzonder.Op het prachtige wandeltraject kom je ook langs het meer dan romantische theehuis met ook weer uitzicht over de vallei. Hier kan men drankjes nuttigen, een salade, of vers gemaakt ijs in allerlei smaken.

Marqueyssac

 

Marqueyssac4

De paden beslaan meer dan 6 kilometer en langs de route staan overal bordjes die uitleg geven over de flora en fauna in het park en de streek. Bij toegang tot het park krijgt u een plattegrond mee en een Nederlandstalige beschrijving. De entree bedraagt E 6,85 en u kunt er de hele dag vertoeven. Er is ook een winkeltje waar o.a. artikelen worden verkocht die gesneden zijn uit het hout van de buxus bomen uit het park.