Wijn-château:
Op nog geen kilometer afstand van Les Bois ligt het wijn-château Vin de Domme. Tijdens normale werkdagen bent u daar van harte welkom om een kijkje te nemen binnen het bedrijf en de wijnen te proeven. U kunt ook lid worden van dit wijnhuis: Association des Amis du Vin du Pays de Domme. U kunt dan met korting wijn kopen en dat is zeker interessant wanneer u wat vaker naar deze omgeving op vakantie wilt gaan.

--------------------------------------------------------------------------------

Bezienswaardigheden:
Castelnaud is een zeer indrukwekkende middeleeuwse vesting. Het is niet zo ver rijden vanaf maison Les Bois. U kunt hier zelfstandig rondkijken of een rondleiding met de gids volgen. In de zomermaanden worden er ook middeleeuwse stukjes opgevoerd met mensen in kleding uit die tijd. Vanaf de Dordogne in een kano heeft u ook prachtig zicht op dit bouwwerk. Ook een echte aanrader om met kinderen te ondernemen!

Gourdon is een grote plaats met meerdere winkeltjes en gezellige terrasjes. In het midden van de stad staat een oud bouwwerk dat typerend is voor het stadsgezicht. U kunt hier naar boven lopen, en heeft dan een prachtig uitzicht op de hele omgeving.

Sarlat is een echte aanrader! Bekend om de gezellige oude straatjes en winkeltjes, de okergele herenhuizen; om uren rond te zwerven en weg te dromen. Sinds 1962 worden de gebouwen in Sarlat beschermd, en vormen een openluchtmuseum. De beroemde martkt van Sarlat staat elke zaterdag op het Place de la Liberte. Veel produkten zijn typerend voor de Perigord; walnoten, Foie gras, zwarte truffels, allerlei soorten kaas en vlees.

Cahors is een echte grote stad, bekend van de prachtige brug 'Pont Valentre' over rivier de Lot, en de donkere zware wijnen. Veel winkels, cafés en terrasjes, gegarandeerd een hele dag shoppen!

Rocamadour is een stukje rijden, en u kunt er gerust een dagtrip van maken. In de zomermaanden is het heel erg druk. Deze stad is een van de beroemdste bedevaartplaatsen van Frankrijk en heeft de Zwarte Madonna. De stad is prachtig gelegen, hoog op een rots met middeleeuwse huizen, torens en vestingwerken. Langs de route naar boven zijn tal van eethuisjes en souvenirwinkels.